Günün Haberleri   |   Giriş sayfam yap   |   Favorilere ekle   |   Künye   |   İletişim   |   Sitene haber ekle


 
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
IMKB
9.725,000
ALTIN
2.968,730
 
Hava Durumu ANKARA
2 / 7 C°
Değiştir
 
     
 
Medya Spot Google
 
 
 Ana Sayfa  Gündem   Ekonomi   Dünya   Yaşam   Medya   Spor   Magazin   Polis Adliye 
 
Sahillere kim sıkıştı?
 EMİN VAROL 14 Mayıs 2017 Pazar  

 
İktidar Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde yeniden ipleri eline alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,”derin analizler” yaptırıyor.
Bu analizlerden en önemlisi genelde Ege Bölgesi, özelde ise Muğla için yapılıyor.
Çünkü, bir önceki seçimde “kıyılara sıkıştılar” denilerek küçümsenen, Erdoğan-AK Parti karşıtlığı kalıcı hale geliyor.
Referandum sonuçları; Muğla ve Ege’den başlayan bu dalganın, İç Ege ve Anadolu’ya doğru yayılmaya başladığını ortaya koydu. Yeni haritayı gören Erdoğan da öncelikle Muğla ve Ege için kolları sıvadı.
 
Ak Parti masasında Ege soruları..
 
- Referandum kampanyasında Bakan ve Başbakan akınına uğramasına rağmen Muğla ve ilçeleri, 1 Kasım seçimlerindeki tavrını neden değiştirmedi?
- Ankara-İstanbul gibi büyükşehirlerden gelerek kıyılara yerleşen EMEKLİ asker, bürokrat ile entelektüellerin etkisi nedir.?
- Eski DP Genel Başkanı olması nedeniyle, AP-DYP-DP’nin kalesi Muğla’ya, kampanya süresince kamp kuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeterli olamadı mı?
- Bölgenin iki milletvekili Hasan Özyer ve teşkilattan gelen Nihat Öztürk’ün çabaları neden sonuç vermedi.
- Muğla teşkilatı çalışmadı mı?
- Hükümette Muğla’dan bir bakanın olmaması, bu hezimette ne kadar etkili oldu?
 
        Bütün bu konularda AK Parti Genel Merkezi’nde detaylı  çalışma yapılıyor. Muğla’dan alınan seçim sonuçları, rakamlar hazırlanıyor. 21 Mayıs’tan sonra genel başkan koltuğuna oturacak olan Erdoğan, bu soruların cevaplarının önüne konulmasını istedi.
İşte Muğla rakamları..
- 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi: Ekmeleddin İhsanoğlu: % 63,61, Recep Tayyip Erdoğan: % 32,26..
- 1 Kasım 2015 Genel Seçim: CHP Yüzde 48.4, AK Parti Yüzde 29.9… 16 Nisan Referandumu: Hayır Yüzde 69, Evet Yüzde 31..
- 16 Nisan Referadumu: BODRUM: Hayır % 80, Evet % 20.. DALAMAN: Hayır % 63, Evet % 37.. DATÇA: Hayır % 79, Evet % 21.. FETHİYE: Hayır % 65, Evet % 35..KÖYCEĞİZ: Hayır % 61, Evet % 39.. MARMARİS: Hayır % 75, Evet % 25..MENTEŞE: Hayır % 72, Evet %  28.. MİLAS: Hayır % 71, Evet % 29..ORTACA: Hayır % 69, Evet % 31..ULA: Hayır % 68, Evet % 32.. YATAĞAN: Hayır % 68, Evet % 32.
SEYDİKEMR VE KAVAKLIDERE dışındaki tüm  ilçelerde hezimet büyük.
O nedenle de İl yönetimi ile birlikte bu ilçe yöneticilerinin masalarını 21 Mayıs’tan itibaren boşaltmaya başlamaları, genel merkezden gelen bilgiler doğrultusunda yanlış olmaz.
Muğla’ya bir bakanlık verilmesi..
Genelde Ege Bölgesi, özelde ise Muğla’daki bu kara tablonun önüne geçilmesi için çareler düşünülüyor. Bu çarelerden biri de Muğla’ya bir bakanlık verilmesi..1990’lı yıllardan bu yana Muğla’nın bir bakanı olmamış. En son Erman Şahin, sanıyorum DYP Hükümeti’nde bakanlık yaptı.
Sızan bilgilere göre, bu defa Muğla bir Bakan’a kavuşacak. Bu Bakan’ın nereye bakacağını bilmiyorum. Ancak, içinde çevre, orman ve turizm kelimeleri olan bir bakanlık olabilir. Bakan da önemli. Çünkü, bölgeye uygun yapısı olan, bağnaz olmayan, entellektüel, şort veya mayo giyerek basının önünde denize girecek cesareti olan bir kişinin bakan yapılması, daha merkez sağa kaymaya çalışan AK Parti’nin oylarını yükseltebilir!
Peki muhtemel adaylar kim?
 Ak Parti’nin Muğla’dan iki milletvekili Nihat Öztürk ve Hasan Özyer var. Hükümet ortağı olması halinde de Sürpriz bir isim MHP’den Mehmet Erdoğan var.
Bakan atanırken öncelikle bölge milletvekillerinin Meclis performanslarına bakılıyor. Yönetime yani Recep Tayyip Erdoğan veya Binali Yıldırım’a yakınlıkları da etkili oluyor.
Bölge Milletvekilleri Hasan Özyer, eski bir ANAP milletvekili. Nihat Öztürk ise 1 Kasım 2015 seçimlerinde il başkanlığı’ndan sürpriz bir şekilde milletvekili adayı olmayı başarmış bir isim.
Nihat Öztürk, sahada daha çok görünen, hem de Meclis çalışmalarını aksatmayan bir isim. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında da Erdoğan’ın kaldığı otele giderek çalışan ve teşkilatı otele yığan bir milletvekili. Darbe gecesi, Ak Parti Genel Sekreteri, Nihat Öztürk’ü arayarak, Cumhurbaşkanı’nın kaldığı otele gitmesini ve teşkilatı toplamasını istedi.Öztürk, Genel Kurul çalışma saatlerine ve oylamalara titizlik gösteriyor. En devamlı milletvekillerinden biri. Bu konudaki hassasiyeti nedeniyle Başbakan kendisine teşekkür etti.
Meclis performanslarına gelince;
Ak Parti’nin iki milletvekilinden Nihat Öztürk; Milli Savunma Komisyonu üyesi.Sözlü ve yazılı soru önergesi vermedi, kanun teklifi vermedi, Araştırma, Soruşturma, Gensoru Genel Görüşme Önergesi vermedi, Meclis Genel Kurulu’nda 4 defa kürsüye çıktı ve konuşma yaptı.
Hasan Özyer ise; Çevre ve Turizm Komisyonu Üyesi. Akdeniz Parlamenter Asamblesi (Akdeniz-PA) komisyonu Başkanı. Sözlü ve yazılı soru önergesi vermedi, kanun teklifi vermedi. Araştırma, Soruşturma, Gensoru Genel Görüşme Önergesi vermedi. Meclis Genel Kurulu’nda 3 defa kürsüye çıktı ve konuşma yaptı.
Sürpriz isim MHP’li Mehmet Erdoğan ise etek aday. Bekleyelim, görelim..
Ek alanı

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
  Toplam yorum 0   Onay bekleyen 0  


Yorumunuz editörlerimiz tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...


 Yazarın Diğer Yazıları
 
  ÇOK OKUNANLAR
  YAZARLAR

 
EMİN VAROL
 
GAZETEC? ACI S?YLER !

 
Ercan Deva
 
Hatalar Zinciri ve Ortak Akıl

 
MURAT ŞAHİN
 
Matematik Ucuzlugu

 
Cahit Saraçoğlu
 
100 Milyar Liralık Destek Alacaklar
  ÇOK YORUMLANANLAR
  ANKET
Ekrem İmamoğlu CHP Genel Başkanı Olmalı mı?
Evet
Hayır
İlgilenmiyorum
 Sonuçları göster   
 
 
RSS

Add to Google
Medya Spot'ta yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz.  Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Medya Spot sorumlu tutulamaz.